top of page

Installerte 1400 solcelleplater hos Hellik Teigen i Hokksund

Har bedriften din et høyt energiforbruk? Her kan du lese hvordan en av Norges største aktører innen gjenvinning sparer strøm ved å gjenvinne solenergi.

 

Visste du at energiforbruket til en bedrift kan utgjøre hele 30 prosent av strømutgiftene? Det fører til at flere og flere etterspør energikilder som stabiliserer kostnadene.

– Næringen har blitt et stort og viktig marked for elektrikere som spesialiserer seg på solenergi, sier Elling Ramstad, daglig leder i Norgeseliten-bedriften Jokstad Elektro AS og Smart Solenergi AS.

Den høye etterspørselen i næringsmarkedet kommer både som følge av økt bevissthet rundt miljø og grønn energi – og behovet for forutsigbare strømkostnader.

Elling Ramstad og hans team leverte nylig en imponerende solcelleinstallasjon hos Hellik Teigen AS, som er en av Norges største aktører innen gjenvinning av jern, metall og EE-avfall. De installerte svimlende 1 400 solcellepaneler på bedriftens anlegg i Hokksund.

– Næringsmarkedet modnes mer og mer, og det er skikkelig gøy at bedrifter som Hellik Teigen satser på solcelleanlegg i så stor skala, sier han.

Tips: Installer solcellepanel på fasaden

Hellik Teigen investerte først og fremst i solceller for å bli en grønnere bedrift, men forutsigbare strømpriser og muligheten til å redusere kostnadene var også en viktig motivasjon.

Derfor anbefalte Ramstad å installere solcellepanel på både taket og fasaden. På veggene legger det seg mindre is og snø – og den lave vintersolen treffer ekstra godt. I tillegg reflekterer snøen på bakken ekstra energi.

– Utnyttelsen av effekttoppene fra solcellene på taket i sommerhalvåret og den jevne effekten fra solcellene på fasaden er en uslåelig kombinasjon.

ENKLE Å INSTALLERE: Solcellepanelene på taket til Hellik Teigen har et klikksystem som gjør installasjonen av større solcelleanlegg enkel og effektiv.

FLATT TAK: Solcellepaneler plassert øst-vest på et flatt tak optimaliserer energiproduksjonen ved å utnytte morgen- og ettermiddagssol. Denne retningen gir jevnere og lengre daglig sollys-eksponering, sammenlignet med kun å rette panelene mot sør.

bottom of page